Infuzii calmante
Muşeţel - la o cană cu apă clocotită adaugă 2 linguriţe cu vârf de flori de muşeţel. Ţine vasul acoperit timp de o jumătate de oră şi lasă-l la răcit. Cu ceaiul preparat e bine să-ţi faci gargară de 3 - 4 ori în decurs de 24 de ore.
În acelaşi mod poţi folosi şi ceaiul de sunătoare, gălbenele, cimbru, salvie sau coada şoricelului. Au acţiune antiseptică, antiiflamatorie şi calmează durerile.
Apă de gură din plante
Mod de preparare:
- 20 gr de fructe de anason şi chimen lăsate la macerat în 100 ml de aclool de 40 de grade, timp de 10 zile. Pune într-un pahar de apă 20 -25 de picături din tinctura obţinută, două picături de ulei de mentă sau levănţică. Clăteşte gura şi spală-ţi dantura cu o periuţă cu perii nici prea moi, dar nici tari.
În acelaşi scop poţi folosi şi tinctura de cimbru pe care o prepari din 10 gr de plantă lăsată la macerat în 100 ml de alcool de 40 de grade. Se aplică la fel.
Masajul gingiilor
După ce te speli bine pe mâini, freacă-ţi gingiile apăsat, dar cu grijă, cu ulei de măsline sau suc de aloe vera. Au proprietăţi antibacteriene şi antiinflamatorii. Apoi clăteşte-ţi gura cu tinctură de cimbru sau chimen cu anason.
Comprese
aplică gheaţă sau apă rece pe obrazul afectat şi durerea se va ameliora.
presează dintele cu un tampon de vată înmuiat în esenţă de vanilie.
curăţă un căţel de usturoi şi presează cu el dintele respectiv. Usturoirul este unul dintre cele mai bune anestezice naturale.
Alimente medicament
castravete - pune-ţi o felie subţire şi presează cu ea dintele bolnav;
citrice - în special lămâile şi portocalele;
ceapă crudă - mestecată cinci minute;
frunze de spanac - mestecate trei minute;
mestecă mai multe cuişoare până când simţi că amorţeşte locul dureros.
Infuzii calmante
Muşeţel - la o cană cu apă clocoti