Un eventual cutremur ori o revărsare a apelor nu-i va lua prin surprindere pe angajaţii Primăriei Sector 2. Acest lucru se datorează în mare parte forţei voluntară formată din circa 1000 de persoane, specializată în intervenţia rapidă în situaţii de urgenţă provocate de incendii, cutremure, inundaţii, dezastre ecologice, precum şi în acţiuni de căutare, salvare şi evacuare la dezastre. Un eventual cutremur ori o revărsare a apelor nu-i va lua prin surprindere pe angajaţii Primăriei Sector 2. Acest lucru se datorează în mare parte forţei voluntară formată din circa 1000 de persoane, specializată în intervenţia rapidă în situaţii de urgenţă provocate de incendii, cutremure, inundaţii, dezastre ecologice, precum şi în acţiuni de căutare, salvare şi evacuare la dezastre.
Competenţele noii structuri de intervenţie rapidă, ale sistemului de organizare şi funcţionare pe linie ierarhică au fost făcute publice de Primarul Neculai Onţanu şi comandantul "Diviziei Civice Voluntară de Educaţie şi Instruire pentru Situaţii de Urgenţă" (D.C.V.E.I.S.U.) - Bucureşti, domnul general de brigadă dr. (r) Constantin Apetroaie.
"Divizia Civică Voluntară de Educaţie şi Instruire pentru Situaţii de Urgenţă" (D.C.V.E.I.S.U.) - Bucureşti reprezintă o forţă suplimentară, bine pregătită şi antrenată, menită să intervină rapid în cazul dezastrelor, alături de celelalte forţe specializate, crescând astfel şansele de salvare a victimelor şi limitarea pagubelor materiale.
Pentru a explica necesitatea acestei structuri importante, primarul Neculai Onţanu a dat exemplu, în antiteză, unor ţări precum Japonia şi Turcia, unde populaţia a trebuit să facă faţă unor situaţii grave, de calamităţi naturale. S-a dovedit că, în cazul Turciei, cetăţenii şi autorităţile nu a făcut pregătiţi să intervină oportun şi în timp util, comparativ cu Japonia, unde aceştia au ştiut exact cum trebuie să proce