100 de pompieri militari, salvamontişti, jandarmi montani şi reprezentanţi ai Parcului Natural Bucegi încearcă să stingă un incendiu izbucnit la 2.490 metri altitudine, pe o creastă din Munţii Bucegi. Flăcările s-au extins pe o suprafaţă de 5.000 de metri, iar dacă nu vor fi stinse la timp, ar putea cuprinde şi pădurea.
Primele semne au apărut marți noapte, când parcă s-a luminat cerul pe Valea Prahovei. La 2.490 de metri altitudine, în Masivul Bucegi, izbucnise un puternic incendiu de vegetaţie, pe creasta Bucşoiul Mic. Flăcările erau atât de puternice încât au putut fi văzute cu ochiul liber din staţiunea Azuga.
Şi meteorologul de serviciu de la Vârful Omu, George Porancea, a zărit vâlvătaia şi a ţinut în permanenţă legătura cu echipele de intervenţie care se aflau în oraş. „Din fericire, focul s-a mai domolit către miezul nopții", era acesta mai liniștit, marți noapte.
S-a extins și pe Creasta Balaurului
În aceste condiții, mai ales că nici vântul nu sufla, pompierii militari din Sinaia, salvamontiştii, reprezentanţii Parcului Natural Bucegi şi jandarmii montani au decis să intervină miercuri, în zorii zilei. 100 de persoane au urcat cu telecabina din Buşteni pe munte, iar apoi au mers pe jos mai bine de 4 ore până a ajuns la locul unde se manifestă incendiul. Misiunea lor nu este deloc una uşoară. Pentru că autospecialele cu apă nu pot fi folosite pe munte din cauza terenului extrem de accidentat, oamenii au la dispoziţie doar lopeţi de care se folosesc pentru a săpa şanţuri. Din păcate, de marți noapte şi până miercuri, incendiul s-a extins şi la jnepenii de pe Creasta Balaurului, pe o suprafaţă totală de 5.000 metri pătraţi.
Dacă pârjolul nu va putea fi stins de echipele de intervenţie, se va apela la ajutorul elicopterelor dotate cu dispozitive de stingere a incendiilor. Deocamdată nu se ştie de la ce a luat foc vegetaţia, însă nu