Ne-am obişnuit ca ceasurile de mână să aibă design-uri clasice, cu o curea din piele sau cu o brăţară din metal, iar cadranele par doar de două tipuri: rotunde şi pătrate. Însă industria ceasurilor de mână a evoluat enorm în ultimii ani şi există modele pentru toate gusturile şi toate buzunarele. Doritorii îşi pot cumpăra un ceas care pare desprins din filmele SF pentru doar câteva sute de euro, însă există modele care se vând pe bandă rulantă cu peste 100 de mii de euro. Design-urile sunt fascinante. Câteva exemple?
Tiwe OLED Wrist
Mai multe punctele albe se plimbă la întâmplare pe ecranul ceasului. Atunci când ceasul este agitat sau când display-ul este atins, punctele albe formează ora exactă.
Binary
Dacă eşti un tocilar ciudat, ceasul ăsta nu poate să-ţi lipsească. Însă trebuie să înveţi, mai întâi, limbajul binar, altfel nu vei reuşi niciodată să afli cât este ora.
Abacus Hands Free Ball
Acest model este incredibil de minimalist şi arată timpul cu ajutorul unei bile de metal care indică ora datorită unui magnet ascuns. Ceasul nu poate arăta niciodată ora exactă, însă este ideal pentru persoanele care caută un ceas cu stil şi care au o relaţie relaxată cu timpul. În vacanţe, se poate dovedi ceasul perfect.
Nixie
Ceasul pare destinat iubitorilor ştiinţei, deoarece timpul este afişat pe nişte tuburi ciudate care seamănă cu nişte neoane. Astfel de tuburi erau folosite la fabricarea calculatoarelor până în anii '70. Pentru a afişa ora, este necesară doar o simplă scuturare a mâinii.
ON AIR
Acest model are un design incredibil de minimalist. Cifrele de culoare roşie arată minutele, în timp ce poziţia arată ora. Pentru a fixa ora, trebuie să apeşi ecranul ceasului exact în centru timp de 5 secunde până când lumina roşie începe să clipească. Dacă muţi degetul în sus sau în jos, se va seta ora, iar dacă mişti degetul