"România mi-a dat tot ce am eu acum mai frumos". Uau... Sună siropos, dar cel care îmi spune, de fapt, îmi repetă asta, chiar crede cu tărie. Walter Zenga (foto, alături de soţia sa, Raluca) nu e un personaj oarecare. E un cetăţean internaţional, revendicat ca simbol de cel puţin două ţări (Italia şi SUA).
În anii 90 puteam vorbi de o veritabilă "Zenga manie". Cel poreclit "Omul Păianjen" a fost unul dintre cei mai buni portari ai lumii, iar această calitate i-a adus milioane de fani în toate colţurile lumii. După 2000, destinul său, iniţial fotbalistic, s-a intersectat decisiv cu România. Soţia sa, Raluca, fostă Rebedea, l-a influenţat decisiv, iar apariţia micuţei Samira, fata lor, l-a convins definitiv.
Nunta şi botezul le-au făcut în acelaşi an, într-un decor idilic, în imediata vecinătate a Castelului Bran. Zenga şi familia sa din Italia au dansat în ritmuri de muzică populară până în zori, la o petrecere de neuitat, cu naşi români, tradiţii şi obiceiuri respectate cu bucurie. Şi azi, deşi sunt stabiliţi în Dubai, într-unul dintre cele mai exclusiviste cartiere rezidenţiale de pe Glob, Walter are un loc special în care se simte cel mai bine: "Nu exagerez! Cel mai bine îmi e în Herăstrău la roată (de fapt, el pronunţă "la roata", accentuând simpatic ultimul a)". Acolo poate fi văzut de fiecare dată când vine în ţară cu Raluca şi micuţa Samira.
Ar vrea să antreneze România!
Fotbalistic vorbind, Zenga a făcut foarte multe pentru România. A impus la FC Naţional un alt tip de mentalitate, reuşind să califice echipa trei tururi în cupele europene, după o pauză de zece ani, în care reprezentantele fotbalului românesc erau eliminate după primele jocuri. Momentul de maxim l-a trăit la Steaua: eliminarea Valenciei, pe atunci câştigătoarea Cupei UEFA, în sezonul 2004-2005. Se poate spune că la acel moment s-au pus bazele formaţiei ce avea s