Se pare ca fasolea are o vechime de peste 8.000 de ani si provine din Peru, unde era cultivata la un loc cu porumbul, ca sa aiba pe ce se catara. Ca si carnea, fasolea contine proteine. Datorita nutrientilor din compozitie, fasolea combate si previne numeroase boli.
Fasolea contine vitaminele A, B6, B12, C, K, calciu, magneziu, acid folic, fier, fosfor, zinc, potasiu, seleniu. Fierul este foarte important pentru organism, de aceea fasolea se recomanda persoanelor care sufera de astenie, anemie, apatie, colesterol crescut sau constipatie.
Deoarece contine acid folic, fasolea poate fi consumata, fara restrictii, si de femeile insarcinate. Fasolea regleaza glicemia, contine putine calorii, asa ca poate intra in dieta celor care tin cura de slabire, pentru ca ajuta si normalizeaza digestia. Fibrele solubile din compozitia sa ajuta la digestie si previn constipatia, iar cele insolubile reduc nivelul grasimilor din sange.
Sunt persoane care refuza sa consume mancare de fasole din cauza balonarii si eliminarii de gaze, care survine dupa ingerare. Dar aceste persoane nu stiu ca efectele benefice asupra organismului uman sunt cu mult mai mari decat cele doua mici inconveniente care le determina sa ocoleasca fasolea.
Previne diabetul
Datorita compozitiei sale deosebit de bogate si variate, fasolea are capacitatea de a reduce riscul aparitiei diabetului, dar si a imbunatatirii controlului asupra acestuia. De asemenea, trebuie stiut si ca fasolea ajuta la intarirea sistemului imunitar si la repararea tesutului muscular si a sistemului osos.
Fasolea lupta cu infectiile, ajuta la vindecarea ranilor, regularizarea nivelului de enzime si de hormoni din organism. Consumata cu regularitate, fasolea ajuta digestia, previne constipatia, cat si aparitia cancerului de colon.
Buna pentru sistemul nervos