Crin Antonescu încearcă să ţină din scurt PNL cu ajutorul secretarului general Eduard Hellvig. El îşi dispută influenţa cu Mihai Voicu şi Rareş Mănescu. Sursa: VLAD STĂNESCU
Evaluarea filialelor pe mai multe niveluri, efectuată în prezent de oamenii secretarului general al PNL, Eduard Hellvig, va constitui baza pentru deciziile de "mobilizare" care vor fi adoptate de conducerea liberalilor în perspectiva alegerilor. Principalii câştigători: partidul, Hellvig şi Crin Antonescu. Printre posibilii perdanţi: Mihai Voicu, despre care surse liberale au declarat, pentru EVZ, că va fi treptat tras pe linie moartă, şi actualul trezorier Rareş Mănescu, cel care are influenţă tocmai în filialele mai mici şi mai neperformante.
Ciclul de evaluări la care sunt supuse filialele liberale pe mai multe paliere, de la cel organizatoric, la cel privind cheltuielile şi comunicarea publică, servesc şi intenţiei lui Antonescu de a face din Hellvig un pol de putere, prin consolidarea influenţei acestuia în teritoriu, în contrapondere la eventualele tendinţe centrifuge ale unor lideri locali liberali, cum ar fi Relu Fenechiu, Romeo Stavarache şi Radu Ruşanu.
Nevoia de aliaţi
Numit în locul lui Radu Stroe, tocmai pentru ca liderul PNL să beneficieze de o mână dreaptă care să-i facă lui jocurile, Eduard Hellvig nu beneficiază de o autoritate prea mare printre liberali.
Iniţial, Hellvig s-a bazat pe sprijinul şi concursul lui Rareş Mănescu, numit trezorier în aceeaşi zi în care el devenea secretar general. Mănescu i-a pus la dispoziţie, ca secretari generali adjuncţi, o serie de foşti conservatori încorporaţi în filiala de Sector 6 pe care o conduce. Unul din foştii PC-işti, Marcel Nicolaescu, a primit importanta sarcină de a organiza reţeaua electorală a partidului pentru locale. Accentul s-a pus pe mobilizarea organizaţiilor din Trans