Cititi in acest episod despre “fatalitatea” care loveste o data la patru ani scurtmetrajele romanesti (deci ar trebui sa loveasca si in 2012). De asemenea, si despre cum faci filme bune cu 200 de euro. Aducem in discutie: “Boogie”, “Pescuit sportiv”, “Megatron”, “O zi buna de plaja”, “Elevator”, “Alexandra” si “Interior. Scara de bloc”.
Lucrurile se intampla uneori dupa coincidente ciudate. Daca in 2004 doua scurtmetraje romanesti, “Trafic” (de Catalin Mitulescu), respectiv “Un cartus de Kent si un pachet de cafea” (de Cristi Puiu) obtineau cele mai importante premii la Cannes şi Berlin, evenimentul s-a repetat in 2008 cu “Megatron” (de Marian Crisan) si “O zi buna de plaja” de Bogdan Mustata.
O tanara mama dintr-o localitate din nordul Ardealului parcurge un drum complicat cu mai multe mijloace de transport ca sa-si duca baietelul, de ziua lui de nastere, la cel mai apropiat McDonald’s.
In “Megatron” Marian Crisan construieste o poveste simpla in care miza nu sta in obtinerea de catre copil a jucariei preferate, ci in lipsa tatalui - perceputa acut de acesta, dar redata delicat de cineast. Nu jucaria l-ar face fericit pe micul erou, ci sa-i aiba pe ambii parinti alaturi.
Marian Crisan pentru HotNews.ro:
"Nu as schimba nimic azi la „Megatron”, dar as fi vrut sa-l filmez tot pe traseul Salonta-Oradea, asa cum am facut mai tarziu pentru „Morgen”. Din pacate, nu s-a Megatron Foto: Hotnewsputut la acea vreme. Nu ne permiteam sa mutam echipa. Daca am fi filmat la Salonta, si castingul ar fi fost altul. Am fi ales actori mai de-acolo. Cand ma gandesc azi la film (lucru care nu se intampla totusi prea des), marea mea bucurie sunt actorii – Gabriela (n.red.- Gabriela Crisu) si Maxim (n.red.- Maxim Adrian Strinu). Nici nu am avut dificultati cu productia. Poate cel mai greu a fost castingul copilului, dar s