Potrivit unui studiu recent, femeile îşi petrec cel puţin 40% din timp îndeplinind simultan mai multe sarcini. Specialiştii au arătat că ele au fost înzestrate cu mult mai multă atenţie distributivă faţă de bărbaţi, astfel că ele reuşesc să fie mame, soţii, gospodine şi femei de carieră în acelaşi timp.
Potrivit unui studiu recent, femeile petrec 48 de ore pe săptămână realizând mai multe lucruri în acelaşi timp comparativ cu cele 38 de ore petrecute de bărbaţi. „Capacitatea de a face mai multe lucruri odată, nu se măsoară însă în cantitate, ci mai degrabă în calitate", explică Shira Offer, profesor la Universitatea Bar-Ilan din Israel.
Sarcinile care le revin femeilor, cum ar fi treburile gospodăresti sau creşterea copiilor, necesită mai multă implicare, dar şi un efort mai intens. „Pentru că acest rol le este atribuit prin natura sexului, femeile sunt mult mai aprig judecate faţă de bărbaţi atunci când nu-şi îndeplinesc sarcinile", afirmă Offer.
Efectele sarcinilor multiple asupra psihicului mamelor şi taţilor diferă într-o foarte mare măsură, mai spune aceasta. Astfel, în timp ce femeile sunt stresate de faptul că trebuie să rezove mai multe probleme în acelaşi timp, bărbaţii nu au aceleaşi sentimente. De pildă, chiar dacă sunt acasă, ei nu se vor simţi obligaţi să se ocupe şi de gospodărie sau de temele copiilor, în timp ce o mamă va face automat acest lucru. Prin urmare, stresul va fi resimţit proporţional cu responsabilităţile asumate.
„Numai persoanele de sex feminin au parte de o experienţă cu încărcătura emoţională negativă, fiind stresate atât acasă, cât şi la serviciu", susţine Shira Offer.
Rezolvarea problemelor emoţionale ale femeilor se află în strânsă legătură cu comportamentul soţilor lor. Implicarea bărbaţilor în activităţile zilnice de acasă este cheia succesului şi a armoniei căminului, mai spun experţii. „Scopul este c