Ieri, la nivel mondial a fost marcată şi Ziua de Luptă împotriva HIV-SIDA, organizaţiile de profil atrăgând din nou atenţia asupra acestei probleme, prin diverse campanii. O astfel de campanie de conştientizare a riscurilor acestei maladii o va derula şi Uniunea Naţională a Organizaţilor Pacienţilor Afectate de HIV-SIDA (UNOPA) până la jumătatea lunii. Campania „Ia-mă de mână! Arată că îţi pasă” are şi un site, pe care oricine îşi poate arăta sprijinul faţă de aceste persoane, care trebuie să lupte şi cu boala şi cu prejudecăţile celorlalţi.
Mesajele de susţinere vor ajunge, prin intermediul UNOPA, chiar la tinerii care se luptă cu această boală. Campania de strângere de susţineri de pe site-ul www.iamademana.ro se va desfăşura până la mijlocul lunii decembrie. Potrivit statisticilor, la nivel naţional, boala îi afectează în special pe tinerii de până în 24 de ani, unul din doi bolnavi HIV-SIDA fiind în această situaţie.
De asemenea, circa 65% dintre seropozitivi au luat virusul fără vina lor, în copilărie, în spitalele, în perioada 1988-1990.
La Braşov, primesc tratament la Spitalul de Boli Infecţioase circa 150 de pacienţi cu această boală. Ieri, la nivel mondial a fost marcată şi Ziua de Luptă împotriva HIV-SIDA, organizaţiile de profil atrăgând din nou atenţia asupra acestei probleme, prin diverse campanii. O astfel de campanie de conştientizare a riscurilor acestei maladii o va derula şi Uniunea Naţională a Organizaţilor Pacienţilor Afectate de HIV-SIDA (UNOPA) până la jumătatea lunii. Campania „Ia-mă de mână! Arată că îţi pasă” are şi un site, pe care oricine îşi poate arăta sprijinul faţă de aceste persoane, care trebuie să lupte şi cu boala şi cu prejudecăţile celorlalţi.
Mesajele de susţinere vor ajunge, prin intermediul UNOPA, chiar la tinerii care se luptă cu această boală. Campania de strângere de susţineri de pe site-ul www.ia