Guvernul a alocat, în şedinţa de miercuri, peste un miliard de lei pentru subvenţia pe cap de ovină, caprină şi bovină, dar fără să majoreze nivelul acesteia, în condiţiile în care efectivul de animale subvenţionate a crescut, în total, cu aproximativ un milion de capete faţă de anul trecut. Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria, că Guvernul nu a putut majora nivelul subvenţiei pe cap de animal din cauza lipsei fondurilor bugetare.
Executivul a menţinut astfel nivelul subvenţiei la 40 lei pe cap de ovină şi caprină, alocând în total 336.491.415 lei pentru un efectiv de animale mai mare cu 800.000 de capete faţă de anul trecut. Pentru bovine a fost menţinut nivelul subvenţiei de 410 lei pe cap de animal, alocându-se fonduri în valoare de 665.531.680 lei pentru un efectiv mai mare cu 200.000 de capete faţă de anul trecut.
Tabără a mai precizat că Guvernul a stabilit ca termenul de plată al rentei viagere pentru cei 78.535 de fermieri care beneficiază de acest drept să fie mutat de la 31 august la 30 noiembrie.
Săptămâna trecută, ministrul Agriculturii a declarat că va încerca să majoreze cu 10-12% subvenţiile pe cap de animal, de la 40 la 45 lei pentru ovine şi de la 410 la 469 lei pentru bovine.
El aprecia că manifestaţiile crescătorilor de animale care au avut loc în ultimele zile în faţa Ministerului Agriculturii nu sunt justificate.
Guvernul a alocat, în şedinţa de miercuri, peste un miliard de lei pentru subvenţia pe cap de ovină, caprină şi bovină, dar fără să majoreze nivelul acesteia, în condiţiile în care efectivul de animale subvenţionate a crescut, în total, cu aproximativ un milion de capete faţă de anul trecut. Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria, că Guvernul nu a putut majora nive