La nici un kilometru de Rezervaţia „Valea Zimbrilor”, un munte de gunoi face notă discordantă cu restul zonei. Vama Buzăului a devenit un punct de atracţie al judeţului Braşov din anul 2008, când aici a fost inaugurată rezervaţia de zimbri. De atunci, autorităţile şi-au concentrat atenţia pentru a transforma zona într-una turistică, însă, localitatea primeşte o bilă neagră din partea vizitatorilor care au parte şi de o privelişte mai puţin plăcută.
La nici un kilometru de rezervaţie, chiar lângă alba râului Buzău este un munte de gunoi. Acesta a devenit vizibil, după ce copacii s-au desfrunzit, şi face notă discordantă cu restul zonei, care, în rest, este un bun exemplu la capitolul curăţenie. De fapt, gunoaiele au ajuns acolo cu bună ştiinţă, ani de-a rândul, respectivul perimetru fiind groapa de gunoi a comunei, până să se impună de către Uniunea Europeană închiderea tuturor rampelor din ţară, care nu sunt ecologice, dezvaluie Adevarul.
Primarul comunei, Tiberiu Chirilaş, a precizat că cel târziu în primăvara lui 2012, se va începe nivelarea terenului şi plantarea de vegetaţie în zonă, astfel ca locul plin de deşeuri să devină doar o tristă amintire. Teoretic, groapa ar fi trebuit închisă din 2009, dar primarul dă vina pe durata de execuţie a proiectului. „A fost vorba de un proiect amplu în ceea ce priveşte închiderea acestei gropi. În momentul de faţă, derulăm procedura de licitaţie pentru desemnarea firmei care se va ocupa de aceste lucrări. Închiderea rampei este prioritatea noastră. Practic, se vor pune mai multe straturi de pământ, dar se va planta şi gazon şi vegetaţie”, a explicat edilul.
La nici un kilometru de Rezervaţia „Valea Zimbrilor”, un munte de gunoi face notă discordantă cu restul zonei. Vama Buzăului a devenit un punct de atracţie al judeţului Braşov din anul 2008, când aici a fost inaugurată rezervaţia de zimbri. De atunci, a