Coreea de Sud este interesată de un schimb cultural cu România. Peste 60 de titluri de seriale şi documentare sunt disponibile pentru a fi achiziţionate de televiziunile de la noi. Sursa: CODRIN PRISECARU
Numărul fanilor serialelor coreene în lume este în creştere, în special în rândul tinerei generaţii, iar Coreea de Sud a ajuns în top 10 exportatori culturali. La noi, valul a început cu "Giuvaierul palatului" difuzat de TVR 1, la iniţiativa Luminiţei Boerescu, consilierul pentru achiziţia de filme. Deşi părea un risc, intrarea serialelor coreene în grilă a adus audienţe-record pentru TVR, iar succesul continuă şi după doi ani. "Nu ne aşteptam ca interesul pentru serialele coreene să fie aşa de mare în România", a recunoscut reprezentantul postului TV SBS, Sean Kim, lucru confirmat şi de Chang Yong, directorul comisiei Korea Communication (KCC), instituţie responsabilă cu politicile şi reglementările din televiziune şi comunicaţii.
De curând, la Bucureşti s-a desfăşurat "2011 Korea TV Content Showcase", un eveniment organizat de Korea Internet & Security Agency (KISA), agenţia guver namentală care promovează cooperarea internaţională în domeniul IT&C şi de televiziune şi găzduită de KCC, ce şi-a propus să aducă faţă în faţă producătorii cu televiziunile interesate.
La masa negocierilor s-au aşezat posturile de televiziune coreene KBS Media, MBC şi SBS Contents Hub, iar de cealaltă parte, TVR, Pro TV, Antena 1, B1 TV, Naţional TV, Euforia TV, dar şi Kanal D, care însă a spus pentru EVZ că va rămâne fidel serialelor turceşti. La întâlnire a fost prezent şi Excelenţa Sa domnul Im Han Taek, ambasador al Republicii Coreea în România.
Coreea despre România
"Avem mai mult de 200 de canale şi credem că se va găsi public care să fie interesat de seriale şi filme produse în România", este părerea directorului Chang