Entusiasm, muzicalitate sensibilă a adresării, talent cuceritor, determinare în acţiune, profesionalism, un evident simţ al responsabilităţii…; sunt tineri liceeni care au poposit pentru o după-amiază, pentru o seară, pentru un concert, pe scena Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.
Sunt tineri care studiază în clasele liceale, în cele gimnaziale, ale Colegiului Naţional de Muzică „George Enescu” din Bucureşti. Sunt mândri de faptul că numele celui mai important muzician român este înscris pe frontispiciul şcolii în care învaţă, sunt mândri de faptul că începând din această toamnă Liceul de muzică din partea de nord a capitalei a dobândit rangul de Colegiu naţional. Este o firească recunoaştere a faptelor de muzică ale unei istorii de peste o jumătate de secol, perioadă în care muzicieni dintre cei mai importanţi ai ţării – nu-i voi aminti aici, artişti performeri, compozitori şi muzicologi, unii dintre aceştia de importantă circulaţie internaţională – şi-au început cariera profesională studiind în clădirea situată în Piaţa Sf. Voievozi, în spatele Palatului Cantacuzino, în apropierea uneia dintre cele mai cunoscute artere istorice bucureştene, Calea Victoriei. Este un eveniment care, în ultimele două decenii, conturează o tradiţie; în zilele sfârşitului de noiembrie este comemorată Sf. Cecilia, o martiră romană protectoare a muzicii. Este ziua liceenilor muzicieni care se sărbătoresc cântând!
Nici nu ştii când au trecut aproape trei ceasuri de muzică! Peste treizeci de tineri muzicieni performeri, peste douăzeci de momente de muzică, evoluţii solistice, momente muzicale camerale, cărora li s-au adăugat momentele orchestrale, vocal-simfonice, ansamblul de percuţionişti… O sală arhiplină covârşită de prieteni, de elevi, studenţi, părinţi, profesori, invitaţi, admiratori ai tinerilor performeri! Sunt cei care au evoluat în faţa orgii