Mai multe filmuţele de prezentare au fost prezentate la reuniunea prilejuită de Ziua Naţională a România.
În Africa de Sud, Ziua Naţională a României a fost sărbătorită printr-un cocktail la care au participat 150 de persoane, printre care Benedict Martins, ministrul adjunct al întreprinderilor publice. Reuniunea s-a desfăşurat pe fondul prezentării mai multor filme despre istoria şi dezvoltarea oraşelor Braşov, Sibiu, Sighişoara, Bucureşti, Iaşi şi Constanţa, relateaza mediafax.
Fruntaşi la turism
Braşovul are câteva puncte forte. Castelul Bran este cel mai vizitat obiectiv turistic din România cu peste 500.000 de turişti pe an şi un profit de un milion de euro în 2010.
Braşovul se situează pe locul al doilea pe ţară ca număr de turişti după Bucureşti. În lunile iulie şi august, în general, ocupă locul al treilea după Bucureşti şi Constanţa, deoarece mulţi români merg pe litoral.
În plus, anual numărul turiştilor a fost într-o continuă creştere. Dacă în 2009, la Braşov au fost 404.650 de turişti, în 2010, numărul vizitatorilor a ajuns la 456.037 de persoane.
O creştere mai importantă, de 20,8%, se înregistrează în rândul turiştilor străini, de la 70.084 la 84.584, în timp ce numărul turiştilor români a crescut cu 11%, de la 334.612 la 371.453 de persoane.
77,1% dintre turiştii străini care s-au cazat la Braşov sunt din Europa, urmaţi de cei din Asia 10,1%. Cei mai mulţi turişti au fost din Germania, urmaţi de turiştii din Franţa, Italia, SUA, Israel şi Marea Britanie.
Statisticile arată că cele mai vizitate obiective turistice din municipiul Braşov sunt: Biserica Neagră, Piaţa Sfatului, Bastionul Postăvarilor, Cetăţuia Braşov şi, mai ales în lunile de iarnă, Poiana Braşov.