Zeamă lungă fără gust, orez nefiert şi conserve ungureşti de proastă calitate. Asta mănâncă boschetarii Oradiei de la cantina săracilor. Deşi s-au săturat, "beneficiarii" se tem să facă reclamaţii la Administraţia Social Comunitară Oradea. Un blid de zeamă, fie şi chioară, ţine mai bine de foame decât nimic.
Profitând de asta, angajaţii ASCO, puşi să verifice calitatea mâncării, spun că fără o reclamaţie scrisă nu pot face nimic. Nu că ar vrea! Şefa Serviciului Social, Gati Gizella, este de părere că săracii Oradiei ar trebui să îşi ţină gura, că doar mănâncă gratis. Iar ciorba de dar nu se caută la perişoare...
V-am spus noi!
BIHOREANUL a dezvăluit încă din anul 2005 neregulile de la cantina săracilor.Angajatele furau alimente din bucătărie punând boschetarii să le care plasele până dincolo de Primărie, ca să nu fie prinse cu prada. Mai stilat, şeful cantinei, Ioan Ianceu, fura în stil mare, cumpărând produsele la suprapreţ de la firma nevestei.
Dezvăluirile făcute de BIHOREANUL l-au obligat pe primarul Petru Filip să ia măsuri. Numai că în loc să dea afară hoţii, le-a angajat în plus un... supraveghetor.
Nici Poliţia nu s-a omorât cu ancheta. Dintre bucătăresele prinse în flagrant, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au întocmit dosar penal pentru furt doar gestionarei. Singura care a picat de ţap ispăşitor...
"Metoda" Bolojan
Proprietar de ABC, noul primar Ilie Bolojan, a descoperit imediat că şeful unităţii, Ioan Ianceu cumpăra uleiul, zahărul şi alte ingrediente cu cel puţin 30% mai scump decât în oricare hipermarket. Revoltat, în 2009 a concediat personalul, a desfiinţat cantina şi a fost la un pas să facă în locul ei parcare. Bolojan a externalizat prepararea şi distribuirea hranei, reducând cheltuielile de la 1,5 milioane lei la 560.000 lei încă din primul an.
Astăzi, mâncarea e gătită la cantina Colegi