Curele cu lăptişor de matcă te ajută să-ţi întăreşti imunitatea şi să previi bolile de inimă. Dar acest produs al stupului se remarcă printr-o varietate de alte beneficii asupra organismului.
Lăptişorul de matcă este utilizat de zeci de ani în prevenirea diferitelor boli ori ca adjuvant în terapiile medicamentoase pentru tratarea unor afecţiuni. Secretul lăptişorului de matcă, substanţă produsă de albinele tinere, constă în varietatea de nutrienţi indispensabili organismului. Două dintre substanţele de bază sunt acetilcolina (un neurotransmiţător deosebit de important pentru întărirea legăturilor dintre neuroni) şi inozitolul (îmbunătăţeşte memoria de lungă durată).
Lăptişorul de matcă este renumit şi pentru faptul că în compoziţie are majoritatea vitaminelor din complexul B (B1, B2, B3, B5, B6, B7 şi B9) şi minerale de bază (calciu, potasiu, fier, magneziu şi zinc). Lăptişorul de matcă se comercializează sub formă de capsule gelatinoase, de fiole sau de pudră. Cura se realizează de două ori pe an, timp de câte o lună. Pentru un adult, doza zilnică recomandată este cuprinsă între 1 g şi 10 g, iar pentru copiii cu vârste de până în zece ani, doza se reduce la jumătate, în funcţie de severitatea bolii. Totuşi, pentru a fi sigur de eficienţa tratamentului, se recomandă sfatul medicului.
Cel mai bun aliat al sistemului imunitar
Datorită proprietăţilor antiinfecţioase conferite de substanţa 10-HDA, lăptişorul de matcă este considerat cel mai bun întăritor al imunităţii. În cartea „The Longevity Solution: Stabilized Royal Jelly", medicul american specialist în terapii complementare Cass Ingram afirmă că această substanţă are capacitatea de a stimula celulele albe să atace şi să anihileze orice tip de virus, inclusiv pe cele responsabile de apariţia hepatitei. De asemenea, s-a observat că în cazul persoanelor infectate cu virusul Herpes sim