România liberă a obţinut contractul prin care Dan Diaconescu a vândut 20% din acţiunile firmei care deţine postul de televiziune OTV. Acest contract controversat apare în momentul în care alte două companii cer în instanţă insolvenţa „televiziunii poporului".
În 2007, Dan Diaconescu a vândut pentru 5 milioane de euro 19,9% din acţiunile OTV unui off-shore din Cipru, Magic Hand Ltd. Un an mai târziu, Diaconescu a declarat la CNA că tot el este proprietarul Magic Hand Ltd. şi că se pregăteşte să listeze acţiunile acestei companii la bursă, după cum susţine acum Cozmin Guşă. Dacă declaraţia lui Diaconescu ar fi adevărată, atunci, din punct de vedere economic, transferul de la Dan Diaconescu către Dan Diaconescu a 19,9% din propria televiziune este unul păgubos. Asta pentru că în 2007, în urma acestei tranzacţii s-a plătit către stat un impozit pe venit de 2.681.641 lei. Practic, Diaconescu ar fi fost de acord să cedeze statului o sumă mare de bani, pentru un scop care este cel puţin neclar.
Dacă însă proprietarul din spatele Magic Hand Ltd nu era Dan Diaconescu, ci Sorin Ovidiu Vîntu, înseamnă că Vîntu a dat 5 milioane pe 19,9% din OTV în 2007, pentru ca trei ani mai târziu să vândă aceste acţiuni de opt ori mai scump către Petromservice. Dacă e aşa, înseamnă că Vîntu s-a folosit inclusiv de acţiunile OTV ca să devalizeze Petromservice. Un argument care face plauzibil scenariul că Vîntu s-ar afla în acţionariatul OTV încă din 2007 e că semnatarul ordinului de plată al Magic Hand Ltd., prin care s-a virat impozitul aferent tranzacţiei celor 19,9% din acţiunile OTV (2.681.641 lei), este Ion Dumitru Relu, personaj pe care îl regăsim în anturajul lui Vîntu. Ion Dumitru Relu a fost numit de SOV la conducerea reţelei de staţii locale a Realitatea TV.
Dacă Sorin Ovidiu Vîntu e personajul din spatele Magic Hand Ltd (acţionar din 2007 la OTV), înseamnă că