Bărbaţii la care medicamentele de creştere a potenţei nu au efect vor putea recurge în curând la o intervenţie inovatoare. Aceasta presupune fixarea unui stent pe artera care asigură fluxul de sânge la nivel penian.
Specialiştii companiei de dispozitive medicale Medtronic, din SUA, au reuşit de curând să trateze disfuncţiile sexuale masculine cu ajutorul stenturilor utilizate în prezent în cardiologie, în cazul arterelor coronare îngustate. Aceste dispozitive pot creşte fluxul sangvin în zona peniană atunci când artera pudendală, cea care irigă penisul, este blocată ca urmare a aterosclerozei (depuneri de grăsimi ce îngroaşă vasele de sânge).
O soluţie alternativă la pilulele albastre
Medicamentele indicate în caz de disfuncţie erectilă dilată vasele sangvine şi cresc astfel fluxul de sânge în zona peniană. Însă până la 50% din bărbaţii care recurg la aceste tratamente renunţă la ele, fie pentru că nu au efectul scontat (dacă artera pudendală este blocată, ele sunt ineficiente), fie din cauza efectelor adverse pe care le au, cele mai neplăcute dintre ele fiind durerile de cap, schimbările de percepţie a culorilor (temporare) şi problemele de auz, după cum semnalează studii mai recente. În plus, unele categorii de persoane nu pot lua asemenea medicamente din cauza tratamentelor pe care le urmează sau a bolilor de care suferă.
De exemplu, bărbaţii care urmează un tratament cu nitraţi nu pot recurge la pilulele albastre pentru că substanţa activă pe care o conţin dilată vasele de sânge şi accelerează bătăile inimii, ceea ce creşte riscul de infarct. Insuficienţa cardiacă, hipotensiunea arterială în repaus şi retinita pigmentară (boală oculară ereditară care afectează retina şi care duce la pierderea progresivă a vederii) sunt afecţiuni care contraindică medicamentele contra disfuncţiilor sexuale.
Ce presupune intervenţia @N_