Înjuratul te poate ajuta să scapi de durere, însă, folosită în exces, metoda îşi va pierde din eficienţă, potrivit unui nou studiu, citat de The Daily Mail.
Cercetătorii britanici au descoperit că înjuratul îi poate ajuta pe oameni să facă faţă mai uşor unui disconfort fizic, însă eficienţa metodei depinde mult de frecvenţa cu care respectivii subiecţi folosesc cuvintele injurioase în viaţa de zi cu zi. Studiul a fost realizat la Facultatea de Psihologie din cadrul Universtităţii Keele, din Marea Britanie. 71 de voluntari au fost rugaţi să repete când o înjurătură, când un cuvând obişnuit, în timp ce îşi ţin mâna într-un bol cu apă la temperatura de 5 grade.
Nivelul de durere perceput şi schimbările ritmului cardiac au fost urmărite în cele două situaţii şi comparate. "Înjuratul a crescut toleranţa la durere şi ritmul cardiac", au concluzionat autorii studiului. "Mai mult, cu cât subiectul obişnuia să înjure mai mult, cu atât se bucura de o mai mică toleranţă la durere", se mai arată în lucrarea publicată în Journal of Pain.
"Vorbirea normală este asociată cu cortexul cerebral (scoarţa cerebrală) din partea stânga a creierului, însă înjuratul se pare că activează părţi mai adânci ale creierului, asociate mai mult cu emoţiile", a explicat doctorul Richard Stephens în legătură cu posibilul motiv al fenomenului.
Înjuratul te poate ajuta să scapi de durere, însă, folosită în exces, metoda îşi va pierde din eficienţă, potrivit unui nou studiu, citat de The Daily Mail.
Cercetătorii britanici au descoperit că înjuratul îi poate ajuta pe oameni să facă faţă mai uşor unui disconfort fizic, însă eficienţa metodei depinde mult de frecvenţa cu care respectivii subiecţi folosesc cuvintele injurioase în viaţa de zi cu zi. Studiul a fost realizat la Facultatea de Psihologie din cadrul Universtităţii Keele, din Marea Britanie. 71 de voluntari au fost ru