Tânăra Raluca Marin (19 ani) din localitatea ialomiţeană Traian s-a oferit să devină voluntar al Centrului Social Multifuncţional din localitate şi să schimbe soarta sumbră a 20 de copii năpăstuiţi.
În momentul în care a decis să devină educator voluntar al copiilor de la Centrul Social Multifuncţional al comunei ialomiţene Traian, localitatea unde ea trăieşte alături de familia sa, tânăra Raluca Marin (19 ani), s-a gândit ca micuţii defavorizaţi cărora le poartă de grijă să aibă parte de o copilărie fericită. Stigmatizaţi încă de mici, aceşti copiii au fost aruncaţi într-un colţ asemeni unor jucării stricate, pe care nimeni nu a încercat să le repare. Teama, deziluzia, indiferenţa oamenilor mari, dar şi faptul că provin din familii dezorganizate sau greu încercate de soartă, i-a transformat pe aceşti copiii, fără voia lor, în personajele negative ale poveştii numite viaţă. Astfel că, aveau nevoie de un erou, care să-i ajute şi să îi sprijine. Raluca şi-a asumar rolul de „zâna bună“ şi încearcă acum să rupă vraja aruncată peste micuţii din basmul încărcat de durere. „Îi vedeam tot timpul pe stradă şi mă uitam la ei cât de nefericiţi sunt. Oamenii mari se purtau ciudaţi cu ei. Tocmai de aceea mi-am dorit să fac ceva pentru ei, pentru că ştiu că au cum să ajungă oameni de viitor“, este părerea tinerei.
Îngeri cu chip de demoni
Primele ore au făcut-o pe Raluca să vadă copilăria cu alţi ochi decât şi-ar fi putut imagina vreodată. Elevi la şcoala din localitate, cei 20 de copii cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani de care a fost lăsată să se ocupe la centrul din comuna Train, trăiau într-o realitate curdă, despre care tânăra nu credea că poate exista. Aveau un comportament violent, vocabularul lor era alcătuit din cuvinte ce cu greu pot fi rostite chiar şi de gura oamenilor mari, iar interesul lor pentru şcoală era foarte scăzut. Aflaţi în pragul anal