Schiurile şi clăparii încep să mişte în debara. Împătimiţii sportului alb au scos deja la lumină schiurile şi clăparii şi abia aşteaptă să alunece în viteză pe pârtie.
România oferă turiştilor posibilitatea de a schia în mai multe staţiuni foarte frumoase şi relativ ieftine. În ultimul timp, România a început să facă progrese în amenajarea şi îmbunăţirea domeniului schiabil, iar staţiunile montane de schi sunt pline de la prima ninsoare, până la sfârşitul sezonului.
Faptul că aproximativ o treime din suprafaţa ţării este acoperită de Munţii Carpaţi oferă avantajul existenţei mai multor regiuni de schi în zone geografice diverse, scrie infoturism.ro. Fiecare regiune de schi are farmecul său aparte, completat de obiceiurile şi tradiţiile specifice, de ospitalitatea românilor şi de peisajele minunate.
Bucovina
Bucovina este una din cele mai importante zone turistice ale României datorită peisajelor extraordinare, mănăstirilor şi bisericilor, renumite pentru picturile exteriore şi interioare, tradiţiilor şi obiceiurilor sale.
Bucovina începe să devină tot mai atractivă şi pentru iubitorii sporturilor de iarnă, de la an la an inaugurându-se aici noi pârtii de schi.
Pârtiile din Vatra Dornei, Gura Humorului, Cârlibaba sau Câmpulung Moldovenesc nu sunt la fel de aglomerate ca staţiunile de pe Valea Prahovei, iar opţiunile de petrecere a timpului sunt variate.
Maramureş
În zona de nord a României găsim regiunea de schi Maramureş, bogată în pârtii cu grade diferite de dificultate, amplasate într-un cadru natural deosebit. Judeţul Maramureş are un relief preponderent montan şi datorita faptului că este cel mai nordic punct din ţară, aici găsim zăpadă pe tot parcursul iernii din decembrie până în aprilie. Staţiunile montane de schi din zonă se găsesc în Munţii Rodnei şi Munţii Gutâi. Pârtiile sunt la altitudi