„Revoluţia Demnităţii" va continua, iar sirienii vor ieşi în stradă până când îşi vor recăpăta drepturile este mesajul transmis într-un reportaj CNN de Catherine al-Talli, o avocată specializată în drepturile omului şi plecată din Siria din cauza regimului al-Assad.
Povestea începe în 1992, când Catherine al-Talli avea 13 ani şi când un grup de străini a bătut la uşa casei sale din Siria. Mama ei i-a lăsat să intre, iar ei i-au explicat că, mai devreme în acea zi, tatăl lui al-Talli, un luptător pentru democraţie, a fost capturat de forţele de ordine, care l-au luat de pe stradă şi l-au băgat forţat într-o maşină. Deşi era doar un copil, Catherine a înţeles perfect ce se întâmplase, ştia că tatăl său îşi riscase viaţa ca militant împotriva regimului sirian. Pentru asta a trebuit să plătească şi urma s-o facă şi familia sa.
Al-Talli vorbeşte cu durere despre tatăl său, eliberat din puşcărie la puţin timp după schimbarea regimului, în anul 2000. Fusese torturat, schimbat şi purta frica în suflet.
Activitatea tatălui său a determinat-o pe al-Talli să înveţe şi să devină avocat-activist, specializat în drepturile omului, călăuzită de exemplul tatălui său.
Până acum câteva luni, fiica şi tatăl locuiau în Siria. Dar lupta lor pentru drepturile sirienilor i-a transformat pe amândoi în ţinte, obligându-i să se mute temporar în Statele Unite. Se uită la ororile din ţara lor la ştirile nopţii.
În această săptămână, Naţiunile Unite au anunţat numărul celor ucişi de la începutul protestelor de anul acesta împotriva regimului Bashar al-Assad -depăşeşte 4.000. Peste 300 de copii şi-au pierdut vieţile, fiind ţinte cu predilecţie. Unii au fost torturaţi până la moarte.
Reţele de apă, proviziile de mâncare şi curentul electric, toate necesare pentru a supravieţui, au devenit ţinte pentru armata siriană şi forţele de ordine.
Mii de