În perioada decembrie 2011 – ianuarie 2012 se desfășoară, la nivel național, Campania de prevenire a furturilor din locuințe “Fii precaut. Hoții nu dorm!”. Campania își propune să informeze locuitorii orașelor, prin 9000 de pliante și 150 de afișe, referitor la metodele prin care își pot proteja apartamentele și casele împotriva hoților.
În județul Argeș, conform unei statistici, în primele zece luni ale acestui an au avut loc peste 400 de spargeri de locuințe. Creşteri sunt înregistrate şi la spargerile de societăţi comerciale unde au fost înregistrate în jur de 300 de evenimente.
Polițiștii vă recomandă să instalați un interfon la intrarea în scară, să asigurați intrările suplimentare precum terasele sau ușile de la subsol, să iluminați corespunzător palierele blocului, ușa de acces în locuință să fie rezistentă, tocul să fie consolidat cu o armătură metalică și bine ancorat în perete, ușa să fie prevăzută cu un lanț de siguranță și un sistem de închidere în mai multe puncte, montați un sistem de alarmă conectat la dispeceratul unei firma de pază.
În cazul caselor la curte și al apartamentelor unde ar fi posibil accesul prin escaladare este util să vă protejaţi ferestrele cu grilajele metalice ale căror capete de prindere trebuie încastrate în zid, iar spaţiile dintre bare să fie de dimensiuni mici. Draperiile sau jaluzelele vă pot feri locuinţa de priviri indiscrete.
- utilizaţi un sistem de supraveghere video exterior sau de protecţie perimetrală pentru înregistrarea oricărei activităţi desfăşurată în curtea casei şi care vă avertizează asupra pătrunderii persoanelor străine;
- montaţi un dispozitiv de iluminare cu senzori de mişcare;
- apelaţi la serviciile de consultanţă ale firmelor specializate pentru a alege soluţia optimă de protecţie a locuinţei dumneavoastră;
- îmbinaţi mijloacele mecanice