Fitness, aerobic sau zumba. Pentru oricare dintre aceste clase este necesar un abonament la sală. La un cost mediu de 500 de euro pe an, doar 1%-2% dintre români merg la sală în mod regulat.
Ne încântă ideea de a arăta bine, ținem regim de slăbit, însă când vine vorba de un stil de viață sănătos care implică și mișcare, prea puțini dintre noi optează pentru un abonament la o sală de fitness. Potrivit unei estimări Capital, circa 1%-2% din populația adultă a României deține un card de membru la un club, în condițiile în care statisticile arată că peste 60% din aceeași populație are probleme cu greutatea. La nivel național, există peste 600 de săli de sport, circa 30% fiind în București. În același timp, doar trei lanțuri internaționale sunt prezente local, acestea fiind World Class, Moving Class și Pure Health and Fitness.
Există și o parte pozitivă. Ora de sport începe să-și găsească loc în programul săptămânal al românilor, cu precădere al bucureștenilor, mai ales datorită promoțiilor atractive pe care operatorii din domeniu le practică cu regularitate. „Față de restul țării, Capitala stă bine la numărul de abonamente la sală. Față de capitalele vestice, nu suntem nici măcar la jumătate“, spune Cristian Bolfoș, managerul clubului One Fitness. Potrivit acestuia, în medie, un bucureștean merge la sală de două-trei ori pe săptămână. În ultima perioadă s-a observat un trend de a practica sport dimineața, la prima oră. „Am sesizat că 20%-25% dintre cei care au abonamente la noi vin la primele ore. În general, aceștia sunt corporatiștii și cei tineri (studenții - n.red.)“, adaugă managerul. Numărul abonamentelor active One Fitness a ajuns la 1.500, fiind în creștere. În prezent, un abonament anual la fitness, care include și accesul la saună, costă 300 de euro, iar unul similar aerobic și fitness costă 420 de euro.
Tarifele sunt ceva mai