Problema nevinovăţiei fostului şef al FMI, Dominique Strauss Kahn, a revenit în aceste zile în Franţa, după ce un articol apărut în presa americană reia teoria unei înscenari puse la cale de inamicii politici ai lui DSK. Sursa: REUTERS
Articolul “Ce s-a întâmplat cu adevărat cu Strauss Kahn”, scrisă de jurnalistul de investigaţii Edward Jay Epstein în The New York Review of Books a provocat o adevărată furtună în presa din Franţa, iar detractorii şi apărătorii lui DSK se înfruntă din nou în “cazul DSK”.
Clubul DSK, pentru că în Franţa există un fan club al fostului şef al FMI, are motive în plus să susţină că Strauss Kahn a fost atras într-o capcană şi cere o “anchetă parlamentară care să stabilească dacă a fost vorba de un complot politic al cărui scop a fost eliminarea din cursa prezidenţială a principalului rival al actualului preşedinte, Nicolas Sarkozy, cu complicitatea partidului aflat la guvernare (UMP) şi a grupului francez Accor”.
Unul dintre oamenii imoportanţi aflaţi în tabăra lui Sarkozy, ministrul de interne Claude Gueant susţine că toate aceste teorii sunt “fantasme”. “Nu înseamnă că dacă DSK şi-a pierdut telefonul, aşa cum susţine ziaristul Epstein, a fost un complot”, spune Gueant.
Tot Epstein pretinde că în acea dimineaţă (a arestării sale), Strauss Kahn a primit informaţia că un mesaj trimis de pe BlackBerry-ul său a circulat prin birourile partidului lui Sarkozy, sugerând faptul că telefonul lui DSK era interceptat.
Mergând pe firul cardului de acces în camera de la Hotelul Sofitel, unde era cazat fostul şef al FMI şi al imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, Epstein a reconstruit cu meticulozitate un puzzle chronologic care arată că o adoua persoană a intrat în apartamentul lui DSK, la scurt timp după incident, în vreme ce camerista care l-a acuzat pe politicianul francez de viol a intrat într