În cartierul Aviaţiei, în imediata apropiere a sediului Poliţiei Rutiere, îţi atrage atenţia un indicator prăfuit de atâta pulbere provenită de la construirea noului pasaj, pe care scrie: Sfânta Mănăstire Christiana. De vei ridica privirea vei zări turla sfântului lăcaş care te îndeamnă să păşeşti dincolo de gardul înalt, să descoperi aici o gură de rai, unde îţi găseşti liniştea sufletească, dincolo de vacarmul oraşului. Strada pe care se află Mănăstirea Christiana nu este tocmai „primitoare”. Este la fel de plină de hârtoape, aşa cum era şi anul trecut, cam pe vremea aceasta, când am descoperit eu sfântul aşezământ, în totală contradicţie cu frumuseţea ce ţi se dezvăluie.
Mănăstirea, unde vieţuiesc 17 monahi şi surori, dintre care două sunt medici, iar 11 asistente medicale, a fost înfiinţată la iniţiativa medicului Pavel Chirilă. Într-o „luptă permanentă şi grijă a datoriei faţă de Dumnezeu şi de aproapele”, maicile se ocupă îndeaproape de îngrijirea a 27 de bătrâne găzduite în aşezământul social, vârstnice care şi-au dorit ca în ultimii ani de viaţă să trăiască aproape de Dumnezeu, în liniştea şi pacea mănăstirii, mai ales că se ocupă de ele personal specializat, medici şi asistente şi primesc totodată îndrumare duhovnicească. Aşezământul are un cabinet medical şi o sală de tratament, ultramodernă, iar bătrânele beneficiază aici de asistenţă medicală curentă de geriatrie, cardiologie, recuperare, stomatologie, terapiile fiind asigurate şi de specialişti voluntari.
Maica stareţă Benedicta Chirobocea le este întotdeauna aproape, iar maicile din aşezământ le îngrijesc şi le îndrumă de fiecare dată.
Bărânele sunt nelipsite din biserică. Sunt evlavioase, ţin toate posturile de peste an, după putinţa şi sănătatea fiecăreia. Apoi se spovedesc şi primesc Sfânta Împărtăşanie. Maica Dositeea are grijă să le noteze pe câte o coală de hârtie din greşelil