Coaliţia a decis astăzi asumarea răspunderii guvernului pe proiectul de lege privin comasarea alegerilor locale şi parlamentare, iniţiativa neprevăzând însă şi o reducere a numărului de parlamentari, a declarat, pentru gândul, senatorul UDMR Fekete Andras Levente.
"Se doreşte angajarea răspunderii guvernului săptămâna viitoare astfel încât opoziţia să poată depune moţiune de cenzură care să fie dezbătută până la Crăciun", a precizat liderul Uniunii.
Fekete a adăgat că astăzi în Coaliţie s-a discutat pe baza proiectului MAI lansat în dezbatere săptămâna trecută, însă va fi "cosmetizat".
"Varianta discutată anterior în Coaliţie (300 de deputaţi şi 89 de senatori-n. r.) privind reducerea numărului de parlamentari a picat", a declarat Fekete.
El a precizat că numărul de parlamentari va fi stabilit ţinându-se cont de o normă de reprezentare, în funcţie de datele pe care MAI le va avea, înainte cu trei luni înainte cu trei luni înainte de alegeri.
Varianta discutată anterior în Coaliţie avea în vedere un număr de 300 de deputaţi aleşi direct şi pe listă, în proporţie 65%-35%, şi un număr de 89 de senatori, doi pentru fiecare judeţ şi câte unul pentru sectoarele capitalei şi diaspora, fără o normă de reprezentare.
Flutur: Opoziţia să vină la dezbateri să modificăm Constituţia
Cu un proiect convenit cu UDMR şi care nu prevede o reducere a numărului de parlamentari, PDL vine cu o explicaţie surprinzătoare: democrat-liberalii vor modificarea Constituţiei la începutul anului viitor şi trecerea la un parlament unicameral cu 300 de membri. Declaraţia a fost făcută, după şedinţa Coaliţiei, de prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur. Totul în condiţiile în care democrat-liberalii nu ot asigura în parlament majoritatea de două-treimi pentru a trece un proiect de revizuire a Constituţiei şi nici măcar UDMR nu susţine parlamentul unicameral şi