"Cash is king" spune o celebră sintagmă folosită printre finanţişti. Iar turbulenţele prin care Europa trece în prezent sunt de natură a face respectiva zicală mai actuală ca niciodată.
Aceasta este ideea pe care o susţine şi John Redwood, directorul financiar al societăţii de administrare a investiţiilor Evercore Pan Asset, cu sediul în Londra, declarând că jumătate din activele administrate au fost ţinute sub formă de cash. O decizie inspirată în contextul în care pieţele europene sunt în cădere. Mai ales că pieţele emergente, în urma corecţiilor înregistrate, sunt tot mai atractive.
Grupul financiar londonez de administare de investiţii Evercore Pan Asset şi-a gestionat foarte bine politica de investiţii în timpul crizei. Jumătate din valoare activelor administrate sunt deţinute în cash, ceea ce a dus la foarte puţine pierderi, a declarat John Redwood, directorul grupului financiar.
El a declarat, de asemenea, că vede noi oportunităţi pe pieţele emergente, iar grupul Evercore se gândeşte serios să-şi majoreze expunerea pe aceste pieţe, deoarece preţurile sunt foarte bune. Şi preţul activelor europene a scăzut, dar nu suficient pentru a le face atractive, mai ales că perioada de turbulenţe prin care Europa trece nu pare a se apropia de final.
„Nu vrem să ne asumăm riscul pentru că există şansa unui dezastru de proporţii gigantice în zona euro pe termen lung”, a spus John Redwood.
Căderea monedei unice nu e tocmai un dezastru
Cel mai rău lucru care se poate întâmpla în zona euro ar fi o eventuală cădere controlată a monedei unice, pentru că, potrivit lui Redwood, „este un capital politic imens investit în a face ca totul să meargă, astfel încât, până la căderea efectivă, este foarte probabilă trecerea printr-o succesiune de crize”
Directorul Evercore Pan Asset nu crede însă că o eventuală că