* evenimentul a fost organizat de Asociaţia Persoanelor Afectate (APA) Brăila * totodată, au fost aprinse lumânări în memoria persoanelor care au decedat din cauza complicaţiilor SIDA * la nivelul judeţului sunt în evidenţă activă 110 bolnavi, pentru care fondurile alocate sunt insuficiente
Ziua Mondială Anti SIDA a fost marcată la Brăila printr-o acţiune de solidaritate cu persoanele infectate cu HIV. În premieră, Asociaţia Persoanelor Afectate (APA) Brăila a organizat Funda umană, simbol al luptei împotriva infecţiei HIV şi a bolii SIDA.
Cristian, Ileana, Tudorel, Lucian, Vasile, Fănel, Leana, Nicu sunt numai câteva nume ale brăilenilor care au decedat din cauza complicaţiilor SIDA în ultimul timp şi pentru care, joi, au fost aprinse lumânări, ca un act pios de aducere aminte, sau candele ale speranţei de mai bine. Momentul a avut loc în cadrul întrunirii pe tema "Ziua Mondială Anti SIDA", organizat de Asociaţia Persoanelor Afectate (APA) Brăila. Cu acest prilej, dr. Delia Râşnoveanu - medic primar boli infecţioase, coordonatorul programului HIV-SIDA la nivelul judeţului, a făcut un apel la solidaritate cu persoanele afectate de această maladie, dar şi la continuarea efortului de combatere a virusului, prin finanţarea programelor de prevenire şi tratament. "Azi trebuie să înţelegem că trebuie să fim uniţi, să îi cinstim pe cei care nu mai sunt, să îi ajutăm pe cei nou veniţi şi să îi facem pe decidenţi să înţeleagă că numai tratamentul corect şi aplicat la timp vă poate ţine în viaţă", a spus dr. Râşnoveanu.
Cei prezenţi la întrunire, membri APA Brăila, dar şi parteneri din sistemul de sănătate, şi-au dat apoi mâna pentru a forma o fundă umană, dorind ca în acest mod să arate solidaritatea cu seropozitivii şi bolnavii de SIDA, care, de multe ori, sunt supuşi discriminării şi neacceptării în societate.
În cadrul manifestăr