Aroma iernii este accentuată de mirosul bradului, al portocalelor, al mirodeniilor și nu în ultimul rând, al scorțișoarei.
Presărată peste bunătățile preparate de bunica, scorțișoara te seduce cu mirosul ei delicios și îți încântă papilele gustative. Dacă mai punem la socoteală faptul că are și numeroase beneficii asupra sănătății, scorțișoara ar trebui să fie o mirodenie de neînlocuit pentru cât mai multe persoane.
Utilizarea acestui condiment valoros datează de mii de ani. Evreii, grecii și romanii foloseau scorțișoara atât ca parfum și condiment, cât și ca medicament. Până în secolul al XVII-lea, europenii priveau scorțișoara ca pe un simplu condiment culinar, însă începând cu secolul XIX, medicii recomandă folosirea acestei mirodenii pentru îmbunătățirea stării de sănătate.
Ajută la creşterea temperaturii corpului
Întărirea sistemului imunitar este unul dintre cele mai importante beneficii ale scorțișoarei, reducând riscul apariției răcelii sau gripei. Asociată îndeosebi cu vremea rece, scorțișoara ajută la creșterea temperaturii corpului. Dacă ai tot timpul mâinile și picioarele reci, o cană cu ceai la care adaugi și puțină scorțișoară va rezolva problema.
Menţine densitatea osoasă
Bogată în calciu, magneziu, fier și fibre, această mirodenie a iernii are numeroase alte beneficii asupra organismului: ajută la formarea și funcționarea corectă a celulelor roșii din sânge, menține densitatea osoasă și calmează articulațiile inflamate, ajută la digestie și la dizolvarea grăsimilor, luptă împotriva bacteriilor și ciupercilor, intensifică procesele cognitive și crește aportul de fibre (se adăugă o linguriță de scorțișoară la un castron de fulgi de ovăz sau la o ceașcă de cafea și se consumă în fiecare zi).
VEZI AICI CONTINUAREA