Lipsa precipitaţiilor nu afectează activitatea Complexurilor Energetice Turceni şi Rovinari. Urmare a scăderii debitului Jiului, termocentrala a trecut la recircularea apei, singura pierdere fiind cei câţiva kilowaţi folosiţi la consumul intern. Într-o situaţie mai delicată se află Sucursala Târgu-Jiu a Hidroelectrica, conducerea unităţii declarând că producţia de energie planificată pe acest an nu se va realiza în totalitate.
Pentru cele două Complexuri Energetice Turceni şi Rovinari perioada actuală este una normală în care trebuie să livreze cât mai multă energie în sistemul naţional. Deşi la prima vedere am putea crede că lipsa precipitaţiilor ar putea afecta activitatea la termocentrale, realitatea arată cu totul altceva. Cele două termocentrale din Gorj pot funcţiona normal, chiar dacă precipitaţiile lipsesc cu desăvârşire iar debitul Jiului a scăzut sub limitele normale de mai bine de patru luni. În aceste condiţii, CE Rovinari funcţionează normal, recirculând apa în sistem, singura pierdere fiind aceea că se consumă mai mult curent pentru consumul intern. Surse din cadrul CE Rovinari au precizat că apa este luată din Jiu, recirculată iar pierderile de pe circuit sunt suplimentate, acestea fiind de părere că teoretic termocentrala nu are de ce să fie afectată de lipsa precipitaţiilor. În opinia aceloraşi surse instalaţiile trebuie teoretic să reziste. În prezent, CE Rovinari funcţionează cu trei grupuri energetice iar de la jumătatea lui decembrie va fi dat în folosinţă blocul VI, care va da şi primii MW-aţi în sistem în preajma Crăciunului.
Hidroelectrica, afectată de secetă
Afectată de lipsa precipitaţiilor este, în schimb, Sucursala Târgu-Jiu a Hidroelectrica, asemeni întregii companii. Conducerea Sucursalei Târgu-Jiu trage speranţe că spre sfârşitul săptămânii va ploua şi că se va putea relua activitatea la parametrii normali. Directoru