Proprietarii unor business-uri precum restaurantul "La Cocosatu", producatorul de mezeluri Spak, compania de constructii Erbasu si producatorul de tigari Anghelescu au ales sa-si puna capat zilelor, in ciuda statutului la care au ajuns. Ce i-a determinat sa recurga la sinucidere?
"Sinuciderea este vazuta ca fiind cea mai la indemana solutie. Are calitatile unei solutii ireversibile, ce nu mai poate fi schimbata de nimeni", a declarat pentru DailyBusiness.ro psihologul Cristian Andrei.
El a explicat ca patronii care recurg la acest gest au o viata complexa, cu foarte multe probleme. "Si cand ajung la un numar critic de probleme, fara solutie, oamenii cauta o singura solutie pentru toate", a adaugat Cristian Andrei.
Potrivit acestuia, unii se sinucid in sens altruist, pentru a-si proteja familia de raspunderi. "Altii evita momentul confruntarii cu creditorii, iar altii sunt atat de obositi pentru a gasi solutiile incat nu mai au nicio idee, niciun randament", a mai spus Andrei.
El a mentionat ca lucrurile s-au schimbat foarte mult fata de acum 200-300 de ani, cand a supravietui insemna sa ai ce manca.
Andrei considera ca sistemul de valori este foarte alterat. "Nu mai este valoros ca ai copii, ci ca ai datorii. Nu mai pui pret pe faptul ca inca mai infloresc pomii, ci pe cat de mult iti creste profitul", a conchis psihologul.
Patronul restaurantului La Cocosatu', Ioan Oita, a fost gasit spanzurat, luni, intr-o anexa a localului, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Diana Sarca.
Apelul la numarul de urgenta 112 a fost primit in jurul orei 13.00, la fata locului ajungand un echipaj SMURD, care a constatat decesul. Coordonatorul SMURD Bucuresti, medicul Bogdan Oprita, a declarat ca angajatii restaurantului au spus echipajului medical ca barbatul care s-a spanzurat este patronul