Totul începe de la un o locomotivă primită cadou de Crăciunul copilăriei. Urmează apoi şinele, după care un vagon, apoi un alt vagon. Şi, în cele din urmă, se ajunge la reproducerea unui întreg peisaj străbătut de tren, din care nu lipsesc oameni, animale sau chiar lanuri de grâu şi câmpuri verzi, fără „pată” de „scaieţi” în ele.
Vorbim de jucăriile care îi pasionează pe cei mari – machetele feroviare, pe care, cu multă migală le aşează pe şinele cumpărate. Casa de Cultură de la Râşnov, mult timp închisă publicului, a găzduit, la sfârşitul săptămânii trecute, expoziţia „Modelism şi istorie feroviară”, în cadrul căreia a avut loc şi cea de-a XXIII-a ediţie a concursului de modelism feroviar „Cupa Mocăniţa”.
120 de ani de la
înfiinţarea liniei
Braşov-Zărneşti
„Concursul se află la ediţia 23 şi este reluat după ce a fost întrerupt, pentru câţiva ani. Cupa Mocăniţa a avut loc în mai multe locuri în ţară. La Râşnov a existat pe timpuri o cale ferată îngustă, dar noi am vrut să legăm acest eveniment şi de împlinirea a 120 de ani, pe 24 iunie, de la înfiinţarea căii ferate Braşov-Zărneşti”, explică Constantin Ungureanu, preşedinte Asociaţia Rosenau Turism.
Potrivit lui Ungureanu, concursul a fost câştigat de Savin Cristian din Brăila, preşedintele juriului, istoricul Şerban Lăcriţean, considerând că el este cel care a reprodus, la scară, cel mai bine un modul.
Eveniment caritabil
Organizatorii: Primăria Râşnov, Asociaţia Rosenau Turism şi SC Rail Force SRL, au decis ca biletul de intrarea la eveniment să fie o donaţie în bani. Suma strânsă va ajunge la Centrul de primire minori „Prichindel” de la Ghimbav şi casa de copii de tip familial „Brebenel“ de la Râşnov. „Acesta este unul dintre cele mai noi evenimente din oraşul nostru.
Toate evenimentele din acest an au scos în evidenţă potenţialul turistic a