Mancati patrunjel si telina! Ajuta la combaterea cancerului. Un studiu recent arata ca patrunjelul si telina au efecte surprinzatoare asupra organismului. Cercetatorii au constatat ca cele doua legume contin compusi vitali care pot distruge celulele canceroase, in special cele care contribuie la dezvoltarea cancerului de san. Desi studiul a fost efectuat initial pe soareci, cercetatorii sunt convinsi ca aceste doua alimente consumate in cantitati mai mari pot avea beneficii de sanatate si pentru oameni, potrivit sfatulparintilor.ro, anunta Libertatea.
Muraturile previn bolile de plamani. Conform unui studiu publicat de site-ul health.com, cercetatorii suedezi au descoperit ca bacteriile care se gasesc in muraturi ajuta la prevenirea bolilor de plamani. Probioticele, supranumite "bacteriile prietenoase", sunt la fel de eficiente ca antisepticele, ducand la distrugerea bacteriilor periculoase care provoaca pneumonia, informeaza Click.
Merele regleaza metabolismul si greutatea corporala. Cu un continut ridicat de nutrienti, acestea regleaza metabolismul si greutatea corporala, albesc dintii si satisfac pofta de dulce. In plus, consumate zilnic, previn bolile cardiovasculare prin scaderea colesterolului din sange, alunga astmul bronsic si protejeaza impotriva cancerului de colon. Pentru inceput, ar fi bine de stiut ca merele sunt o sursa excelenta de fibre, care ajuta digestia si favorizeaza scaderea in greutate. Din acest motiv sunt foarte indicate in curele de slabire. Un studiu recent publicat in British Journal of Nutrition a aratat ca daca mancam un mar in locul unei prajituri cu ciocolata, nivelul de zahar din corp se echilibreaza, contribuind la reglarea si buna functionare a metabolismului, scrie Libertatea.
Patru motive sa bei ceai de macese. Ce poate fi mai "calduros" in aceste zile cu temperaturi scazute, decat o cana de ceai aro