Ion Oiţă, patronul Restaurantului \"La Cocoşatu\", a fost găsit spânzurat, în această după-amiază, chiar în incinta localului. El a fost descoperit într-o anexă a restaurantului.
1 /.
UPDATE Primele indicii ale anchetatorilor conduc către ipoteza unei sinucideri cauzate de agravarea stării sale de sănătate. "Conform celor declarate de apropiaţi, cel decedat avea ciroză", a precizat pentru EVZ unul dintre anchetatori.
În urma audierilor preliminare, poliţiştii au aflat că Ion Oiţă a fost văzut ultima oară în viaţă în jurul orei 12.00. Apoi, în jurul orei 13.30, un barman care căuta să aducă marfă în restaurant, l-a găsit în magazie pe patronul său atârnat în ştreang.
Familia lui Ion Oiță a fost lovită de tragedie și în urmă cu șapte ani, când fiul său, Florin a rămas cu un handicap în urma unui accident rutier. Presa a relatat că patronul restaurantului a început să aibă dificultăți financiare grave în urma cheltuielilor făcute pentru recuperarea fiului.
Potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe, firma deţinută de Ion Oiţă înregistra, în 2010, un profit de 35.000 de lei (8.000 de euro), în condiţiile în care are datorii imense de peste 5 milioane de lei (peste 1,1 milioane de euro). Cel mai probabil este vorba de credite bancare ale căror rate nu puteau fi acoperite din profitul mediu de 650 de euro lunar, cât a raportat oficial patronul.
Povestea succesului din mici
Într-un interviu acordat în 2007 pentru „Evenimentul zilei”, Ion Oiță recunoștea că o bună parte din succesul localului stătea în firea deschisă și spiritul lui nea Sandu - „Cocoșatul”. „I-a cucerit el pe toți!”, spunea patronul. Ion Oiţă l-a descoperit, într-un târg din Budeşti, Călăraşi, pe Andrei Aexandru (Nea Sandu), zis "Cocoşatu", marele grătaragiu, care, mai târziu, a dat şi numele restaurantului. Localul îi poartă porecla dată lui Nea Sandu de muncitorii de la