Devenit celebrul cu restaurantul \"La cocoșatu\", Ion Oiţă a declarat, anul trecut, pentru \"Capital\", că se apropria de o performanţă de invidiat. Patronul localului intenţiona să înregistreze în Cartea Recordurilor micul miliard, adică producţia perpelită pe cărbune încins între 1993 şi 2010. Până la omologarea realizării, antreprenorul Oiţă se pregătea de extinderea în franciză şi deschiderea unei pensiuni. Sursa: Libertatea
1 /.
La micii făcuţi de "nea Sandu Cocoşatu" în localul strâmt de la marginea Aviaţiei poftesc toţi, de la magnaţi precum Voiculescu, politicieni ca Geoană sau Tăriceanu, la artişti, muzicieni, manageri de top, aviatori, strungari sau piţipoance. "Am sute de clienţi pe zi, iar 90 la sută dintre aceștia sunt oaspeţi fideli care nici nu mai au nevoie de meniu când comandă la noi”, contoriza proprietarul bănoasei afaceri, Ion Oiţă. Sinucidere la Cocoşatul! Patronul s-a spânzurat în timp ce clienţii aşteptau micii. Avea ciroză şi datorii de peste 1 milion de euroLa „Cocoșatu”, mititeii sunt în doliu
Povestea lui nea Sandu, cocoşatul care i-a făcut renume
Povestea succesului de business a lui Ion Oiţă (64 de ani) a fost simplă. Cel care a devenit milionar în euro în mai puţin 20 de ani, a speculat din plin apetitul românilor pentru tradiţie. Afacerea La Cocoșatu a demarat în 1993 pe vremea când nu exista un grătar de la Piața Presei Libere până la Obor. Doi ani mai târziu, şef peste grătare a devenit nea Sandu Cocoşatu, omul care a ajuns emblema firmei. "L-am descoperit într-un târg la Budești (judeţul Călărași n.red), era foarte îndemânatic. Practic, e născut pentru grătar", povesteşte Oița despre omul care astăzi este emblema firmei.
Producţie de 60.000 de mititei pe zi
În ziua în care a deschis localul de lângă aeroportul Băneasa, Oiţă a vândut 1.750 de mici. De atunci a păstrat cu sfinţenie înscrisuri