Patronul localului care a vrut să înscrie mititeii în \"Cartea Recordurilor\" s-a spânzurat într-o magazie, în timp ce clienţii erau în restaurant. Avea ciroză şi datorii de peste un milion de euro. Sursa: LIBERTATEA
Părintele spiritual al celebrilor mici "La Cocoşatu" şi-a pus capăt zilelor la 60 de ani. "A murit. Nici noi nu ştim de ce. Avea ciroză, dar...", a spus cu voce sfârşită Florin, fiul lui Ion Oiţă, patronul celui mai cunoscut producători de mici autohtoni.
Trupul neînsufleţit al omului de afaceri a cărui faimă depăşise graniţele ţării a fost descoperit, ieri, într-o anexă a restaurantului de către un barman.
"Un angajat s-a dus să ia ceva de acolo pentru clienţi şi l-a găsit", a relatat scena unul dintre anchetatori. Ion Oiţă a fost descoperit atârnând într-un ştreang, cu puţin timp înainte de ora 13.30.
"Nu sunt semne de violenţă. Toate indiciile conduc către o sinucidere", a precizat, sec, unul dintre criminalişti.
20 de ani de succes
Aproape că nu era bucureştean care să nu cunoască faima micilor din cârciuma "La Cocoşatu". Luat, mai întâi, ca un loc unde un om aplecat deasupra unui grătar dădea un gust aparte cărnii tocate, mica bodegă a lui Ion Oiţă a devenit cunoscută din vorbă în vorbă. Succesul l-a dobândit în mai puţin 20 de ani, timp în care a speculat din plin apetitul românilor pentru tradiţie.
Visul său: un miliard de mici
Afacerea a demarat-o în 1993. Doi ani mai târziu, şef peste grătare a devenit nea Sandu Cocoşatu’, omul care a ajuns emblema firmei.
"L-am descoperit într-un târg, la Budeşti (judeţul Călăraşi n.red), era foarte îndemânatic. Practic, e născut pentru grătar", povestea Oiţă.
În ziua în care a deschis localul de lângă aeroportul Băneasa, a vândut 1.750 de mici. Anul trecut spunea că se apropie de un miliard de mici vânduţi, valoare pe care vroia să o înscrie în Cartea Reco