INGRIJORARE. Kilogramele acumulate intr-un timp scurt sunt un motiv de panica pentru orice femeie care tine la silueta ei Mancatul pe fuga
Un obicei des intalnit, mancatul pe graba este o greseala care costa. De ce? Pentru ca inghitirea unui sandvici in viteza nu lasa timp creierului sa savureze alimentele. Rezultatul: acesta nu mai declanseaza semnalul de satietate si organismul nu mai este prevenit ca trebuie sa se opreasca. Asadar, vei continua sa mananci si sa consumi inevitabil un surplus de calorii.
Consumul de calorii lichide
Caloriile lichide aduse de alcool, cafea cu lapte, sucuri de fructe si alte bauturi acidulate contribuie la cresterea in greutate. Un studiu american a demonstrat ca bauturile indulcite nu influenteaza senzatia de satietate. In consecinta, se asimileaza calorii, iar foamea va persista. Cifre bine de retinut: un pahar de suc de struguri de 150 ml are 99 de calorii, unul de suc natural de portocale fara pulpa are 155 de calorii, 150 ml de vin rosu are 104 calorii etc.
Gesturi mecanice
Cele mai multe persoane cad victime asa-numitei "amnezii nutritionale". Ce inseamna asta? Faptul ca mancam fara sa fim atenti, ducem alimentele la gura cu un gest mecanic, uitandu-ne la televizor sau citind o carte, de exemplu. Atentie! Este una dintre cele mai sigure modalitati de a te ingrasa. Creierul, absorbit de ceea ce privesti sau descifrezi, nu percepe cantitatile asimilate, de aici inevitabilul suplus de calorii.
Portii copioase
Ne-am obisnuit din ce in ce mai mult cu portii de mancare copioase, mai ales atunci cand mergem la un restaurant care propune formula de "bufet suedez". Trebuie sa ai mereu in vedere faptul ca organismul tau nu necesita in mod real, zi de zi, cantitati atat de mari. O femeie are nevoie de 1.800 pana la 2.600 de calorii pe zi, iar un barbat de la 2.000 pana la 3.500 de calorii. Sfat: nu