Universitatea Politehnică, Bucureşti. Într-o sală pusă la dispoziţie de rectorul Ecaterina Andronescu, vicepreşedinte PSD, şi schimbată cu o alta în ultimul moment, câteva zeci de studenţi şi o mână de oameni de afaceri, academicieni şi politicieni trecuţi pe linie moartă aşteaptă debutul Conferinţei Comitetului Naţional de Dezvoltare, un proiect lansat de Mircea Geoană după ce pierduse şefia PSD. Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
În locul unei săli ticsite de pesedişti dornici de o nouă formaţiune politică, deputatul Florentin Gust şi scriitorul de science-fiction, Alexandru Mironov. "Trebuiau să vină vreo doi parlamentari de la PNL, câţiva de la PDL şi mai mulţi de la PSD", au explicat surse din anturajul lui Geoană. Niciunul din cei aşteptaţi nu a apărut pe uşa aulei universitare.
Nici măcar rectorul Politehnicii, Ecaterina Andronescu. A pus la dispoziţie o sală de şedinţă, dar a preferat să nu vină la conferinţă pentru a nu da apă la moară colegilor din PSD care o bănuiesc că, dacă Marian Vanghelie va pleca după Geoană, îi va urma. Cei şapte-opt parlamentari care îl asiguraseră cu o zi înainte pe Geoană că vor fi prezenţi, au strălucit prin absenţă. MULTIMEDIA VIDEO evz.roVezi mai multe Mircea Geoană, "drive-test" neoficial cu "partidul din martie"
Nu au venit nici senatorii Petru Filip (PDL) şi Teodor Meleşcanu (PNL), membri în board-ul CND. Deşi trebuiau să aibă fiecare discursuri introductive, cei doi senatori au preferat activitatea legislativă decât să tragă o fugă până la Politehnică pentru a-l flanca pe Geoană în tentativa sa de resuscitare politică. Şi jurnaliştii au fost puţini. Televiziunile "prietene" Realitatea şi Antena 3 l-au ignorat.
Un discurs despre unitate
Geoană a ţinut un discurs despre nevoia unui proiect de unitate naţională în faţa pericolelor şi ameninţărilor cu care se confruntă Europa şi, implicit România.
În fapt,