A circulat ca un dement prin București într-un bolid BMW. A sfidat ca un șmecher Poliția Rutieră. A pierdut controlul bolidului și a ucis doi oameni. Apoi a refuzat senin să se supună testelor care să stabiliească dacă era băut sau drogat. Tribunalul București a decis că nu e pericol public.
Numele lui e Andrei Andronie. Este beizadeaua unui afacerist bucureștean. Și-a petrecut noaptea de 4 spre 5 noiembrie într-un club de lux, unde a consumat alcool. Dimineață s-a urcat într-un bolid BMW și a pornit o cursă mortală pe străzile din București. Poliția Rutieră a încercat fără succes să-l oprească și l-a urmărit până pe Calea Floreasca, unde bolidul a scăpat de sub control și a lovit mai multe mașini.
Doi oameni au murit din vina lui Andronie, care a refuzat apoi să facă testele impuse de lege. Tânărul le-a declarat politiștilor "că nu îl interesează urmările acțiunii sale, întrucât urmează să plece din țară, fiind student în Olanda". Judecătoria Sectorului 1 l-a arestat preventiv, în data de 6 noiembrie, dar astăzi Tribunalul București l-a eliberat.
Judecătorii care au decis eliberarea șmecherului cu BMW, vor găsi multe argumente de ordin juridic pentru a justifica decizia luată. Argumente care vor avea, cu siguranță, o logică solidă pentru alți judecători, pentru avocați sau specialiști în Drept Penal.
Pentru publicul necunoscător al subtilităților legii penale, mesajul este următorul: cineva care ucide pe stradă, sfidând cu nesimțire și tupeu legea, nu reprezintă un pericol public. Dacă victimele beizadelei Andrei Andronie erau rudele judecătorilor care l-au eliberat, ar mai fi considerat magistrații în cauză că acesta nu e pericol public?
Indiferent cum vor motiva decizia de astăzi, judecătorii Tribunalului București au consolidat neîncrederea publicului în Justiție. Culmea este că în declarațiile acordate ulterior