Mari companii din telecom, pharma, energie, gaze si petrol s-au plans recent de anumite institutii ale statului, pe motiv ca acestea le influenteaza in sens negativ business-urile. Vezi care sunt principalele nemultumiri ale acestor companii.
Compania energetica germana E.ON, una dintre cele mai mari din Europa, a anuntat in repetate randuri ca inregistreaza pierderi pentru ca autoritatile de reglementare nu recunosc in pret toate costurile, in special cele legate de achizitia gazelor din Federatia Rusa.
De altfel, in luna iulie, conducerea E.ON Romania aprecia ca mentinerea pretului la gazele livrate populatiei si cresterea cu 10% a tarifului pentru consumatorii industriali vor permite distribuitorilor de gaze sa nu mai acumuleze pierderi timp de cateva luni, insa in luna septembrie este necesara o noua crestere a preturilor.
E.ON a anuntat saptamana trecuta ca vinde subsidiara din Bulgaria unei companii private din Cehia, Energo Pro, valoarea tranzactiei ridicandu-se la 133 milioane de euro. Analistii bulgari citati de Novinite spun ca E.On a decis sa paraseasca tara si din cauza faptului ca piata de electricitate din Bulgaria este suprareglementata, iar companiile energetice sunt tinta atacurilor politice.
Si in Romania a aparut informatia ca grupul german intentioneaza sa paraseasca tara. Chiar daca cei de la E.On Romania au negat, situatia cu care se confrunta in Romania poate fi consiedrata un mediu ostil.
OMVPetrom a anuntat luna trecuta ca este investigata de autoritatea de concurenta pentru retragerea de pe piata a sortimentului de benzina Eco Premium. "Pretinsa incalcare priveste o serie de actori importanti ai pietei de carburanti", se preciza intr-un comunicat al Petrom.
Reprezentantii companiei au declarat ca "decizia de retragere de la comercializare a fost bazata pe considerente economice si de