În condiţiile în care băncile deţinute de marile grupuri financiare din Vest se confruntă cu limitarea finanţărilor disponibile pentru filialele din Est, ce oportunităţi concrete apar pentru băncile cu acţionariat majoritar românesc şi pentru clienţii acestora? BUSINESS Magazin vă invită miercuri 7 decembrie la o discuţie cu Robert Rekkers, directorul general al Băncii Transilvania, cea mai mare instituţie de credit cu capital majoritar privat românesc şi a treia din sistem după valoarea activelor.
Născut în 1959 la Amersfoort, în Olanda, Robert Rekkers a absolvit în 1984 University of Business - Economics (Rotterdam), iar în 1985 Facultatea de Drept din Rotterdam. Este doctorand în economie, iar cariera bancară şi-a început-o la ABN Amro Olanda, unde a ocupat diverse funcţii de conducere în cadrul filialelor din Asuncion (Paraguay), New York şi apoi Columbia.
Din 1999 este country manager şi preşedinte al ABN Amro Bank România, iar din 2002 este membru al consiliului de administraţie şi CEO al Băncii Transilvania. Rekkers a căutat la acea vreme o oportunitate de a se muta la altă bancă, dar tot în România, cu un proiect pe care între timp l-a realizat - să transforme Banca Transilvania dintr-o bancă regională într-una de anvergură naţională.
De vorbă cu Robert Rekkers, CEO al Băncii Transilvania
Robert Rekkers este unul dintre cei mai longevivi executivi de la noi, într-o instituţie care s-a remarcat la rândul ei prin stabilitatea conducerii, având în vedere că olandezul i-a urmat lui Iosif Pop, cel ce condusese Banca Transilvania din 1994, de la înfiinţare.
În 2003, la întrebarea Ziarului Financiar "unde vă vedeţi peste 10 ani?", răspunsul lui Rekkers era: "În România, normal". Peste încă trei ani, întrebat de BUSINESS Magazin dacă şi-a pus problema să mai părăsească vreodată România, răspunsul era: "Nu mă gândesc să p