Carnea de porc vă poate băga în spital, dacă nu sunteţi atent. Inspectorii sanitar-veterinari le reamintesc braşovenilor obligativitatea de a testa carnea de porc înainte de consum. Efectuarea examenului trichineloscopic pentru toţi porcii sacrificaţi din gospodăriile populaţiei pentru consumul casnic este absolut obligatorie pentru a nu exista riscul îmbolnăvirii cu trichineloză.
Cei care cumpără carne de porc trebuie să fie atenţi să o achiziţioneze numai din unităţi autorizate/înregistrate sanitar veterinar: aceste unităţi fiind controlate sanitar veterinar. Inspectorii recomandă efectuarea examenului trichineloscopic la Circumscripţiile Sanitare Veterinare din localităţile de provenienţa şi sacrificare a porcilor, „întrucât la momentul tranşării, este mult mai uşor să se recolteze probe pentru examenul trichineloscopic din pilierii diafragmatici singurul loc de elecţie care asigura certitudinea unui examen trichineloscopic sigur”, explică aceştia. Pe raza municipiului Braşov, examenele trichineloscopice se pot efectua la sediul DSVSA Braşov, Calea Feldioarei nr. 20A, şi la sediul CSVSA Braşov, aflată în incinta Pieţei Agroalimentare Star.
În celelalte oraşe şi municipii din judeţ, examenul trichineloscopic se poate efectua în cadrul Circumscripţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (Făgăraş, Rupea, Săcele, Râşnov) zilnic între orele 08 – 16, sâmbăta şi duminica între orele 08 - 15, costul unei analize fiind de 7 lei.
De asemenea examenele trichinieloscopice se pot efectua la Circumscripţiile Sanitare Veterinare de liberă practica din fiecare comună din judeţ, la tarifele stabilite de respectivele entităţi private. Carnea de porc vă poate băga în spital, dacă nu sunteţi atent. Inspectorii sanitar-veterinari le reamintesc braşovenilor obligativitatea de a testa carnea de porc înainte de consum. Efectuarea examenului trichinelo