“Nu vreau să las impresia că tînjesc după premiul ăsta”, s-a scuzat premierul Boiko Borisov, favoritul bulgarilor la titlul de “Cel mai bun fotbalist al anului”.
Nemulţumiţi de starea fotbalului, vecinii de la sud de Dunăre au protestat într-un mod inedit, votîndu-l în masă, în proporţie de 44 la sută, pe Borisov. Şeful Executivului de la Sofia este legitimat în liga a treia, la Vitoşa Bistriţa. Uneori, şi joacă acolo. Prin urmare, poate fi votat. Al doilea în top, Berbatov, a strîns doar 24 la sută. Joacă la Manchester United, dar a pierdut din simpatia publicului după ce s-a retras de la “naţională”.
“A fost un an greu pentru Berbatov”, a comentat cu fair-play contracandidatul său, premierul bulgar. Nu că ar tînji după premiu, dar… Bulgarii glumesc pe seama lui Borisov (foto), spunînd că are superputeri: poate să-şi şteargă Recycle Bin-ul din computer, să stoarcă suc de portocale din lămîi, să stranguleze hoţii cu firul de la telefonul mobil, să omoare nu două păsări cu o singură piatră, ci două pietre cu o singură pasăre etc.
(sursa foto: novinite.com)
S-a întors lumea pe dos. În ‘94, după locul patru la Mondialul american, bulgarii îl cereau pe selecţionerul Penev preşedinte, la fel de insistent cum îl cereau românii pe Hagi la Cotroceni. Acum am ajuns şi ziua în care politicienii sînt mai populari decît starurile sportului-rege. Dacă lumea nu mai are speranţă nici de la fotbal, atunci de unde? Din fericire, pentru moment, e vorba doar de speranţa vecinilor.
Un premier în topul fotbaliştilor nu reprezintă obligatoriu o recunoaştere a meritelor pe plan sportiv. Poate e un vot de protest în ambele sensuri. În opinia bulgarilor, Borisov pare să ştie mai bine cu mingea decît cu reformele.
Ţara e paralizată de greva feroviarilor şi de mitingurile fermierilor. Iar lui Borisov, pasionat de fotbal, i se reproşează că dă bani pr