Compania AGRI LNG Project Company SRL (AGRI) a publicat cerea de oferte in vederea selectarii unei companii care sa se ocupe de elaborarea studiului de fezabilitate pentru proiectul AGRI (Azerbaidjan-Georgia-Romania Interconnector). Scopul acestei Cereri de Oferte este de a stabili termenii şi condiţiile care se aplică acestui studiu al procesului de licitaţie şi de a stabili procedura pentru depunerea ofertelor legate de proiect, informeaza AGRI. Ofertele pot fi prezentate pana pe 19 ianuarie 2012. Proiectul este putin intarziat avand in vedere ca planul initial era ca demararea licitatiei sa aiba loc in luna iulie.
AGRI invită toate companiile care au experienţa şi capabilitatea necesare realizării acestui studiu de fezabilitate să transmită ofertele lor, conform instrucţiunilor din Cererea de Oferte publicată pe pagina de web a societăţii.
In luna mai, in cadrul unei reuniuni interministeriale privind proiectul AGRI, au participat si reprezentantii a sapte companii straine interesate sa participe la acest proiect intr-un fel sau altul. Unele si-au manifestat interesul fata de elaborarea studiului de fezabilitate al proiectului, altele vor sa ofere tehnologie si servicii, iar altele chiar sa participe la finantarea si realizarea proiectului. Cele sapte companii sunt FLEX LNG - Norvegia, GE Oil & Gas- Polonia, G.E.T.- Turcia, KOGAS-Coreea, PENSPEN- Marea Britanie, TECHNIP- Italia si TOTALGAZ -TOKIO GAZ din Japonia.
Capacitatea de transport prin proiectul AGRI este analizata in trei variante: 2 miliarde de metri cubi de gaze pe an, 5 miliarde de metri cubi si 8 miliarde de metri cubi. Conform datelor preliminare, in functie de capacitatea de proiect, costurile vor varia de la 1,2 pana la 4,5 miliarde de euro.
Prin proiectul AGRI, partile implicate doresc sa transporte gaze din Azerbaidjan catre Europa. Gazele vor fi furniz