Diaverum, unul dintre cei mai mari furnizori independenţi de servicii de dializă, a anunţat ieri că a achiziţionat clinicile Dialmed, parte a Grupului Polisano. Cele nouă clinici, care tratează în prezent 850 de pacienţi, fac parte acum din reţeaua globală de servicii de dializă Diaverum din Europa, Orientul Mijlociu, America Latină şi Australia. Prin intrarea pe piaţa din România, Diaverum îşi consolidează poziţia în zona Europei de Est.
"Achiziţia din România reprezintă un pas important în cadrul strategiei de extindere, deoarece adăugăm nouă clinici noi la reţeaua companiei, formată în prezent din 240 de clinici în întreaga lume. România joacă un rol important în viziunea noastră de a deveni prima alegere în ceea ce priveşte serviciile de dializă. Vom realiza acest lucru prin axarea în principal pe excelenţă operaţională combinată cu o abordare holistică a preocupării pentru pacienţii noştri. Noii noştri colegi şi pacienţi din România vor beneficia foarte mult de acest lucru", a declarat Dag Andersson, preşedintele şi directorul executiv al Diaverum.
Echipa Diaverum din România va fi condusă de Camelia Cucu, care a avut o funcţie similară în cadrul Nefromed Dialysis Centers, parte a grupului Euromedic.
"În clinicile noastre oferim un portofoliu complex de modalităţi de tratament, incluzând hemodializa (HD), hemodiafiltrarea (HDF), dializa peritoneală continuă automată (DPCA), cât şi dializa peritoneală automată (DPA)", a declarat Camelia Cucu, director general al Diaverum România SRL.
Clinicile achiziţionate de către Diaverum în România se află în Bucureşti, Sibiu, Mediaş, Târgu Jiu, Miercurea Ciuc, Odorheiul Secuiesc, Bistriţa şi Roman şi tratează aproape 10% din cei aproximativ 9.000 de pacienţi din România care necesită tratament de substituţie renală.
Diaverum, unul dintre cei mai mari furnizori independenţi de servicii de dializ