Intervenţia a durat şase zile şi a fost una dificilă, având în vedere că incendiul se manifesta la o altitudine de aproximativ 1800 de metri, iar accesul forţelor de intervenţie în zonă s-a făcut pe drum de munte cu pante abrupte.
Pompierii argeşeni au făcut publice primele rezultate ale anchetei întreprinse în cazul incendiului care a izbucnit, la 28 noiembrie, pe Muntele Negru şi a fost stins de abia după şase zile.
În total, au ars 340 de hectare, fiind afectate ocoalele silvice private, în special, după cum urmează:
Muntele Roşu a devenit Muntele Negru. Vezi imagini de la incendiul care a pârjolit totul în cale!
- aproximativ 200 ha vegetaţie uscată de pe păşunea alpină aparţinând Primăriei Stoeneşti;
- aproximativ 70 ha vegetaţie uscată de pe păşunea alpină şi 48 puieţi de brad, crescuţi aleatoriu (care nu făceau parte din fondul forestier) - aparţinând de Obştea Moşnenilor Drăghiceni;
- aproximativ 1000 mp de vegetaţie în afara fondului forestier aparţinând Ocolului Privat „Codrii Verzi ai Argeşului”;
- aproximativ 10 ha vegetaţie în afara fondului forestier aparţinând Ocolului Silvic Dragoslavele;
- aproximativ 70 ha vegetaţie în afara fondului forestier aparţinând Ocolului Silvic Rucăr - Păpuşa.
Sursa incendiului a fost flacăra, iar împrejurarea, foc deschis în spaţii deschise.
Filmul evenimentelor:
Incendiul a fost anunţat prin apelul unic de urgenţă 112 în noaptea de 27 spre 28 noiembrie 2011, la ora 02.05. Intervenţia a durat şase zile şi a fost una dificilă, având în vedere că incendiul se manifesta la o altitudine de aproximativ 1800 de metri, iar accesul forţelor de intervenţie în zonă s-a făcut pe drum de munte cu pante abrupte.
De asemenea, inexistenţa surselor de apă în apropierea focarelor şi condiţiile meteo nefavorabile (frig şi vânt foarte puternic) menţineau