Agentul şef principal Marian Stanciu, responsabil cu logistica în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, este un atlet cu performanţe absolut remarcabile, mai ales dacă avem în vedere vârsta sa. Multiplul campion naţional şi balcanic are 49 de ani.
Poliţistului, care te compleşeşte cu modestia sa, nu-i place să se laude cu reuşitele sale sportive. Cu greu l-am convins să ne vorbească despre ele spunându-i că o face pentru ca semenii săi să înţeleagă că limitele biologice pot fi depăşite şi că atletismul gălăţean şi cel românesc, nu merită să moară.
Marian Stanciu ne-a povestit că, în 1978, antrenorul Nicolae Pop l-a remarcat la un concurs de atletism „Daciada" şi a încercat să-l facă sportiv de performanţă.
„Am mers la antrenamente cam trei luni după care am renunţat. Mi-a plăcut mult fotbalul. În 1983, am devenit arbitru. M-am reîntors pe pista de atletism în 1997, la Campionatul Naţional al MAI şi am luat locul I la proba de 100 metri plat. Vreme de 15 ani am participat la această competiţie şi de 12 ori m-am clasat pe locul I, de două ori pe cel secund şi o singură dată am urcat pe a treaia treaptă a podiumului", spune Marian Stanciu.
La vârsta de 38 de ani, a fost legitimat ca atlet-veteran de Federaţia Română de Alletism.
Marian Stanciu s-a dovedit a fi un concurent redutabil la Campionatul naţional pentru atleţii veterani.
„Din 1998, am ieşit campion naţional la toate ediţiile la care am participat. N-am reuşit să ajung în 2006 şi anul trecut. M-am clasat pe locul I de 11 ori. Probele mele favorite sunt cele de 60,100 şi 200 de metri plat", mărturiseşte atletul.
Cu mult efort fizic şi financiar
Aceste rezultate de excepţie au în spate multe ore de antrenament epuizant, făcut cu rigoare şi o strategie pusă la punct cu ajutorul sfaturilor preparatorul fizic Ionel