Unii oameni pot mânca dulciuri după pofta inimii fără să îşi facă griji în privinţa kilogramelor în plus. Aceasta este concluzia unui studiu recent publicat în "Cell Metabolism", care arată că sunt persoane care prezintă o genă care îi protejează de efectele negative ale excesului de dulce.
Oamenii de ştiinţă de la Groningen University, din Olanda, coordonaţi de Jan Albert Kuivenhoven, au studiat grăsimile "rele" şi cele "bune", informează Daily Mail. Ei au monitorizat două familii care aveau un nivel ridicat al colesterolului "bun" şi un nivel scăzut al colesterolului "rău".
Cercetătorii au constatat, în urma analizelor de laborator, că unii voluntari prezentau o gena GALNT2, poreclită de cercetători "gena cremei", care le permiteau acestora să ardă rapid grăsimile "rele".
Dulciurile pot reprezenta "fructul oprit" numai pentru persoanele care nu sunt înzestrate genetic cu această genă, sunt de părere experţii.
Cu toate acestea, Jan Albert Kuivenhoven a precizat că cercetarea este abia la început şi este mult prea devreme să se pronunţe dacă această genă are beneficii asupra sănătăţii sau dacă persoanele care au această genă prezintă un risc scăzut de a se confrunta cu boli de inimă.
Mai mult, un studiu anterior a demonstrat că ţigările, alcoolul sau fast food-ul nu îţi afectează longevitatea, daca o ai în gene. Cercetarea realizată pe sute de centenari arată că aceştia au vicii la fel ca oamenii care trăiesc mai puţin.
Studiul realizat de oamenii de ştiinţă americani de la College of Medicine din New York, menţionează că unii dintre centenari au fumat timp de 85 de ani, în timp ce alţii au fumat mai mult de două pachete de ţigări pe zi şi cu toate acestea nu au murit din cauza unor boli provocate de tutun.
Unii oameni pot mânca dulciuri după pofta inimii fără să îşi facă griji în privinţa kilogramelor în plus. Aceasta este con